Φροντίδα & ΠεριποίησηΓενικές Οδηγίες
 • Πριν την εφαρμογή τα extensions, τα μαλλιά σας λουσστείται καλά, στεγνώστε τα μαλλιά σας χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε κανένα προϊόν περιποίησης , όπως μαλακτική κρέμα, λακ, αφρούς, ζελέ κ.λπ. 
 • Για 24 ώρες από την στιγμή που θα εφαρμόσετε τα extensions απαγορεύεται η χρήση νερού στο κεφάλι. Λούσιμο, ψέκασμα, ιδρώτας,  κ.λπ.
 • Λούστείτε από τις ρίζες προς τις άκρες. Όχι κυκλικά.
 •  Μη κάνετε μασάζ στην ρίζα του μαλλιού.
 • Οι διάφορες τεχνικές εργασίες όπως βάψιμο, περμανάντ κ.λπ. πρέπει να γίνονται κατά την διάρκεια των services. Αλλιώς τα extensions πρέπει να απομονώνονται.
 • Στο κολύμπι, στο γυμναστήριο, ή σε διάφορες άλλες καταστάσεις που μπορούν τα μαλλιά να μπερδευτούν πρέπει να τα έχετε πιασμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Οδηγίες Συντήρησης
Επιλέγοντας να βάλετε extensions με φυσική τρίχα , επιλέγετε ένα προϊόν που παράγεται με φροντίδα, κάτω από τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές. Για μεγαλύτερη διάρκεια, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες.
Για τις πρώτες 24 ώρες μην λουστείτε και μην εκτεθείτε σε οποιοδήποτε είδος υγρασίας (λούσιμο, κολύμπι, σάουνα, χαμάμ, ιδρώτας κτλ). 
Καθημερινή Φροντίδα
Παρακάτω έχουμε για εσας προτάσεις και συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα των extensions.
 • Βούρτσισμα
Ξεχωρίστε καθημερινά τα μαλλιά, τρέσες/τούφες, με τα δάχτυλα σας από την ρίζα προς την άκρη.
Βουρτσίστε τα μαλλιά σας σχολαστικά κάθε μέρα με την ειδική βούρτσα για extensions πάντοτε κρατώντας με το ένα σας χέρι τα μαλλιά από τη ρίζα.
Τα μαλλιά που έχουν υποστεί περμανάντ, μετά το βούρτσισμα θα πρέπει να χωρίζονται με τα δάχτυλα.
 • Τα σωστά προϊόντα περιποίησης
Τα extensions δεν εφάπτονται στο δέρμα του κεφαλιού, άρα δεν μπορούν να ενυδατωθούν από τα φυσικά ενυδατικά συστατικά του οργανισμού μας. Φροντίστε να προμηθευτείται με τα κατάλληλα προϊόντα τα οποία, μπορούν να αντικαταστήσουν αυτά τα φυσικά ενυδατικά συστατικά. Με αυτό το τρόπο , τα extensions σας θα διατηρήσουν την φωτεινότητα, ελαστικότητα και απόχρωσή τους.
 • Λούσιμο
Τα ειδικά σαμπουάν έχουν φτιαχτεί ειδικά για την συχνή χρήση των hair extensions. Είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές συνθέσεις σύμφωνα με τον κάθε τύπο μαλλιού.
Χρήση: Πριν να λουστείτε, χτενιστείτε σχολαστικά με την ειδική βούρτσα για extensions. Βρέξτε τα μαλλιά και λούστε τα με κινήσεις από την ρίζα προς τις άκρες. Χωρίς μασάζ και χωρίς τρίψιμο στα μαλλιά. Στο τέλος ξεβγαλθείτε καλά από την ρίζα προς τις άκρες. Μετά το λούσιμο ξεχωρίστε τις τούφες/τρέσες και τα σημεία συγκόλλησης με τα δάχτυλα σας. 
 • Φροντίδα και Περιποίηση
Μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείτε τα ειδικά προϊόντα περιποίησης για extensions. Δίνουν στα μαλλιά σας τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά για να είναι υγιή και λαμπερά. Δυναμώνουν την επιφάνεια της τρίχας, αυξάνουν την ελαστικότητα τους και βοηθάνε την επαναφορά της τρίχας στα φυσιολογικά επίπεδα. 
Φροντίδα για εντυπωσιακή λάμψη
Υπάρχουν ειδικά σπρέι για τη φροντίδα των μαλλιών που τους δίνουν ευεργετική υγρασία, εξισορροπώντας το pH της τρίχας και αναδεικνύοντας την λάμψη τους. Τα μαλλιά σας γίνονται πιο δυνατά και μεταξένια. 
 • Στέγνωμα
Αφού  λουστείται ταμπονάρετε τα μαλλιά με μία πετσέτα χωρίς να τα τρίβετε και χωρίστε με τα δαχτυλά σας τις ενώσεις των extensions. Μετά μπορείτε να τα στεγνώσεται με πιστολάκι. Το στέγνωμα πρέπει να γίνεται από απόσταση περίπου 15cm από τα μαλλιά και σε μέτρια θερμοκρασία. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει ή να ξηράνει τα extensions.
 • Βαφή, Ανταύγειες και Περμανάντ
Η χημική επεξεργασία όπως βαφή ή ανταύγειες πάνω στα extensions μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στη δομή και την επιφάνεια των μαλλιών με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία, σιγουρευτείται οτι τα extensions που φοράτε μπορούν να βαφτούν. Πρέπει να γνωρίζεται πως δεν έχουν όλα τα extensions τις ίδιες αντοχές. Οι αντοχές τους ποικίλουν ανάλογα με τη ποιότητα τους (φυσικές, συνθετικές κ.α) Για το καλό των μαλλιών σας, το βάψιμο των extensions σας, θα ήταν καλό να το αναλάβει κάποιος επαγγελματίας.
 • Στο κολύμπι
Χρησιμοποιείται ειδικά προϊόντα που είναι φτιαγμένα για πρωτού μπείτε στη θάλασσα ή στη πισίνα.Ακόμα καλό είναι να πιάνετε τα μαλλιά σας σε χαλαρή αλογοουρά. Μετά το κολύμπι αφήστε τα κάτω/ξεπιάστε τα, χωρίστε τα με τα δάχτυλα σας τις ενώσεις και στεγνώστε τα σημεία συγκόλλησης με μία πετσέτα με απαλές κινήσεις. 
 Πιάστε τα μαλλιά σας πίσω σε μία ελαφριά αλογοουρά όταν ξαπλώνετε ή όταν εκτείθεστε σε δυνατό αέρα.
 • Αφαίρεση
Μία φυσιολογική περίοδος κατά την οποία μπορείτε να έχετε τα extensions στα μαλλιά σας είναι περίπου 3 με 5 μήνες για τις μεθόδους με τούφες και έως 2 μήνες για τις μεθόδους με τρέσα. Μετά από το τέλος αυτής της χρονικής περιόδου, τα extensions θα πρέπει να αφαιρεθούν. Η αφαίρεση γίνεται πάντα με προσοχή.
Για τις περιπτώσεις που τα μαλλιά είναι λιπαρά, ο χρόνος παραμονής των extensions πάνω στο κεφάλι σας, είναι απροσδιόριστος. 
 • Επανατοποθέτηση
Τούφες: Εαν και εφόσον η συντήρηση της τούφας έχει γίνει σωστά και τα μαλλιά είναι σε καλή κατάσταση και όχι μπερδεμένα τότε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία υπάρχει η δυνατότητα επανατοποθέτησης των extensions. Τα μαλλιά μπορούν να ανακατασκευαστούν σε τούφες και να χρησιμοποιηθούν για ακόμα μια περίοσο. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι οι νέες τούφες θα είναι λιγότερες από τις αρχικές λόγω της φυσιολογικής απώλειας των μαλλιών και μικρότερες σε μήκος περίπου 2cm.
Τρέσες: Στις μεθόδους με τρέσες (πχ ραφτό) η επανατοποθέτηση των ίδιων μαλλιών μπορεί να γίνει για μία η περισσότερες φορές μόνο εάν η συντήρηση των μαλλιών σας έχει γίνει σωστά και τα μαλλιά είναι σε καλή κατάσταση και όχι μπερδεμένα.