Αποστολή & Πληρωμή

  1. Αρχική
  2. Αποστολή & Πληρωμή

 

Τρόποι Πληρωμής και Έξοδα Αποστολής

 

 

 

Υπηρεσίες Εσωτερικού
ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ
Για αποστολή με παράδοση την επόμενη εργάσιμη ημέρα, η χρέωση διαμορφώνεται στα 2,20€ μέχρι τα κιλά βάρους. Για κάθε επιπλέον κιλό, η χρέωση ανέρχεται σε 0,80.
 
 
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Για αποστολή προς χερσαίους προορισμούς του δικτύου της Γενικής ΤαχυδρομικήςΑΕΕ, η χρέωση διαμορφώνεται στα 4,00€ μέχρι τα κιλά βάρους. Για κάθε επιπλέον κιλό, η χρέωση ανέρχεται σε 0,90.
Για αποστολή προς νησιωτικούς προορισμούς του δικτύου της Γενικής Ταχυδρομικής ΑΕΕ, με παράδοση εντός 2 εργάσιμων ημερών,η χρέωση διαμορφώνεται στα 4,00€ μέχριτα κιλά βάρους. Για κάθε επιπλέον κιλό, η χρέωση ανέρχεται σε 1,00.
Για τις περιοχές εκτός των ορίων των πόλεων του δικτύου της Γενικής Ταχυδρομικής ΑΕΕ, (δυσπρόσιτες περιοχές) με παράδοση εντός 1-3 εργάσιμων ημερών,η χρέωση διαμορφώνεται στα 6,50€ μέχρι τα κιλά βάρους. Για κάθε επιπλέον κιλό, η χρέωση ανέρχεται σε 2,00
 
 
ΑΝΤΙΚAΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ
Για κάθε αποστολή με εντολή αντικαταβολής μετρητοίς, ανεξαρτήτως προορισμού, η χρέωση διαμορφώνεται στα 4,40€ μέχρι τα 2 κιλά βάρους. Για κάθε επιπλέον κιλό, η χρέωση ανέρχεται σε 1,00€.
Οι ανωτέρω χρεώσεις αφορούν και δυσπρόσιτους προορισμούς, συμπεριλαμβάνουν δε το κόστος μεταφοράς και την υπηρεσία της αντικαταβολής. Η αξία της αντικαταβολής αποδίδεται εντός 3
εργάσιμων ημερών, από την παράδοση της αποστολής, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Μέγιστη αξία αντικαταβολής μετρητοίς είναι τα 2.000€ ανά αποστολή.
 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ
Για αποστολή με αντικαταβολή με επιταγή η επιβάρυνση της αντικαταβολής για προορισμό εντός της Ελλάδας ανέρχεται σε 2,50€Αποστολές με εντολή πρωινής παράδοσης
 
Για κάθε αποστολή σας με εντολή πρωινής παράδοσης, η επιβάρυνση ανέρχεται σε 1,80€
 
Αποστολές με εντολή παράδοσης Σάββατο
 
Για κάθε αποστολή σας με εντολή παράδοσης Σάββατο, η επιβάρυνση ανέρχεται σε 1,80
 
Ειδικές Υπηρεσίες
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
Για τη μεταφορά δεμάτων μεγάλου βάρους με αντικαταβολή (μετρητά ή επιταγή) η χρέωση διαμορφώνεται σε 5,00€ έως τα 10 κιλά βάρους. Για κάθε επιπλέον κιλό έως τα 50 κιλά, η χρέωση διαμορφώνεται σε 0,50€. Για κάθε κιλό άνω των 50 κιλών και έως τα 100 κιλά, η χρέωση διαμορφώνεται σε 0,40€ ανά κιλό.Για κάθε επιπλέον κιλό άνω των 100 κιλών η χρέωση διαμορφώνεται σε 0,30€ ανά κιλό.
Για κάθε αποστολή, η επιβάρυνση αντικαταβολής ανέρχεται σε 3,00€.
Η αξία της αντικαταβολής αποδίδεται εντός 3 εργάσιμων ημερών, από την παράδοση της αποστολής, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Η υπηρεσία παρέχεται από κατάστημα σε κατάστημα ή/και κέντρο διαλογής (hub) σε όλο το χερσαίο δίκτυο της Γενικής Ταχυδρομικής και στην Κέρκυρα, την Κρήτη, την Κω, τη Λευκάδα, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και τηΧίο. 
Μέγιστη αξία αντικαταβολής μετρητοίς είναι τα 2.000€ ανά αποστολή.
 
 
ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ
Για τη διανομή μαζικών αποστολών με παράδοσησε 2-4 εργάσιμες ημέρες, παρέχεται η δυνατότητα ειδικής συμφωνίας, ανάλογα με την ποσότητα και τις ιδιαιτερότητες του έργου. (Κατώτερο όριο για την υπηρεσία ορίζονται οι 50 αποστολές. Η υπηρεσία δεν παρέχεται σε δυσπρόσιτες περιοχές)
 
 
 
Υπηρεσίες Εξωτερικού
ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ
Οι αποστολές προς διεθνείς προορισμούς χρεώνονται σύμφωνα με τον εκάστοτε τιμοκατάλογο της Γενικής Ταχυδρομικής Α.Ε.Ε. Για όλες τις αποστολές προς την Αλβανία/Βουλγαρία/Γερμανία και Κύπρο παρέχονται ειδικές χρεώσεις.
 
ΑΛΒΑΝΙΑ/ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΚΥΠΡΟ
Για αποστολή προς την Γερμανία, την Αλβανία,την Κύπρο και τη Βουλγαρία, η χρέωση ανέρχεται σε 17,00€ ανά αποστολή μέχρι τα 2 κιλά βάρους. Για κάθε επιπλέον κιλό έως τα 10, η χρέωση ανέρχεται σε 5,50€. Για κάθε επιπλέον κιλό, άνω των 10, η χρέωση ανέρχεται σε 4,00€.
Ειδικά για την Κύπρο παρέχεται η δυνατότητα αποστολής με αντικαταβολή.
 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ
Για αποστολή με αντικαταβολή προς Κύπρο, η επιβάρυνση ανέρχεται σε 5,00€, είτε αφορά επιταγή είτε μετρητά.
Η αξία της αντικαταβολής μετρητοίς αποδίδεται εντός 5 εργάσιμων ημερών από την παράδοση της αποστολής με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
 
ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Για οτιδήποτε δεν αναφέρεται ιδιαίτερα στην προσφορά μας, ισχύει ο εκάστοτε τιμοκατάλογος εσωτερικού και εξωτερικού της Γενικής Ταχυδρομικής Α.Ε.Ε.
Γενικοί όροι
ΑΣΦΑΛΙΣΗΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Όλες οι αποστολές εσωτερικού είναι αυτόματαασφαλισμένες (χωρίς επιβάρυνση του αποστολέα ή του παραλήπτη) έως το ποσότων 70,00€ για έγγραφα και των 400,00€ για αντικείμενα. Αντικείμενα με δηλωμένη αξία μεγαλύτερη από 400,00€ επιβαρύνονταιμε ασφάλιστρο ύψους 0,6% επί της αξίας τους. Για οποιαδήποτε ασφάλιση μεγαλύτερη από 3.000,00€ απαιτείται προ-συνεννόησημε το κατάστημα εξυπηρέτησης.
Όλες οι αποστολές εξωτερικού είναι αυτόματαασφαλισμένες μέχρι του ποσού των 100 δολαρίων Η.Π.Α.
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι Γενικοί Όροι Ανάληψης Μεταφοράς από την Γενική Ταχυδρομική Α.Ε.Ε., οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστομέρος της παρούσας προσφοράς.
ΧΡΕΩΣΗ ΟΓΚΟΥ
Σύμφωναμε τους κανονισμούς της ΙΑΤΑ, η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από τον όγκο και το βάρος της. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης της αποστολής (ΜΗΚΟΣ Χ ΥΨΟΣ Χ ΠΛΑΤΟΣ σε εκατοστα/5.000)είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό της βάρος, η χρέωση γίνεται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης.